Tips om Google+ als versterking van jouw Personal Branding in te zetten.

09 jan Tips om Google+ als versterking van jouw Personal Branding in te zetten.

Eerder schreef ik al een blog over de zakelijke mogelijkheden van Google+. Toch zijn er nog meer mogelijkheden. Google+ kan namelijk ook op het gebied van personal branding van toegevoegde waarde zijn.. In deze blog zal ik enkele tips geven waardoor jij optimaal gebruik maakt van Google+.

Blijf persoonlijk
Het is belangrijk dat jij op internet laat zien wie jij werkelijk bent. Hierdoor ontstaan er geen verkeerde beelden van jouw echte persoonlijkheid. Wanneer jij je beter of anders voordoet dan dat jij daadwerkelijk bent, zul je jezelf hier later altijd in tegenkomen tijdens bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek. Op Google+ heb je de mogelijkheid om jouw unieke vaardigheden te laten zien. Ben dus eerlijk over jouw vaardigheden!

Relevante creativiteit
Het delen van content is ontzettend belangrijk binnen Google+. Dit kan natuurlijk op verschillende manieren. Wanneer je op wilt vallen kun je dit doen door relevante content die daarnaast ook nog eens creatief en origineel is te delen. Hierdoor zullen mensen jouw posts gaan herkennen waardoor zij een betere band met jou opbouwen. Daarnaast zullen zij leren dat jij niet alleen aan jezelf denkt maar ook aan anderen doordat er door jou ook aandacht aan anderen wordt besteed.

Reageren versus posten
Het posten van eigen content is natuurlijk ontzettend belangrijk. Hierdoor laat je namelijk zien waar jij mee bezig bent en wat jij allemaal kan. Toch is het ook zeker zo belangrijk om veel te reageren op de posts van anderen. Op deze manier kun je namelijk een groter publiek bereiken dan dat je doet met je eigen posts op je eigen profiel. Uiteindelijk kunnen goede posts natuurlijk ook leiden tot meer connecties waardoor jouw eigen posts weer meer bekeken zullen worden.

Ben er als eerste bij!
Het kan ontzettend belangrijk en interessant zijn om goede relaties op te bouwen met belangrijke personen en organisaties in jouw markt. Door slim gebruik te maken van ‘circles’, ben je meteen op de hoogte van de laatste posts van de personen en organisaties in jouw ‘circle’. Hierdoor kun jij snel reacties plaatsen waardoor zij zullen zien dat er interesse is. Dit versterkt de band tussen jou en de organisatie of persoon.

Daarnaast heeft snel reageren nog een voordeel. Wanneer jij namelijk als een van de eerste reageert, zal de reactie vaker worden bekeken dan wanneer er nog wordt gereageerd op de post op het moment dat deze niet meer populair is.

Google+ is van Google!
Google+ is een onderdeel van Google, dit betekent dat alle activiteiten die op Google+ plaatsvinden zullen worden geïndexeerd. Dit kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben en het is dan ook belangrijk om dit altijd in het achterhoofd te houden. Wanneer jij namelijk goede artikelen plaatst die interessant zijn en worden gewaardeerd door de lezers ben je goed bezig. Maar dit kan ook negatief uitvallen wanneer er informatie op Google+ verschijnt waarvan je liever had gehad dat een potentiële werkgever deze niet zou lezen.

Geen reactie's

Geef een reactie