Onmisbaar voor het bedrijfsleven: Slideshare

09 jan Onmisbaar voor het bedrijfsleven: Slideshare

Slideshare kan gerust een onmisbaar social medium worden genoemd. Slideshare kost namelijk bijna geen moeite om in te zetten, de presentaties zijn er immers vaak al. Toch betekent dit niet dat het niets kan opleveren Slideshare kan namelijk zeker van toegevoegde waarde zijn. Waarom het van toegevoegde waarde kan zijn lees je in deze blog

Slideshare, wat is het?
Slideshare is een professioneel sociaal medium waarmee op een snelle manier content kan worden gedeeld met de rest van de wereld. Slideshare is vergelijkbaar met YouTube, maar er is ook een groot verschil. YouTube wordt namelijk gebruikt voor het delen van videos terwijl Slideshare uitsluitend wordt gebruikt voor het delen van verschillende presentaties. Slideshare is uitgegroeid tot een zeer populair social medium en heeft maandelijks dan ook meer dan 120 miljoen bezoekers en 3 miljard page views. In 2012 werd Slideshare voor $119 miljoen dollar overgenomen door Linkedin.

Meer traffic genereren
Uit onderzoek van ComScore blijkt dat Slideshare tot vijf keer meer traffic genereert dan andere social media zoals Facebook, Twitter en Linkedin. Dit betekent dat het als organisatie een zeer interessant medium kan zijn wanneer men meer traffic naar een website wilt genereren. Hierbij is het wel belangrijk dat de content op slideshare aansluit op de content van de website zodat teleurstellingen worden voorkomen.

Leads generen
Slideshare geeft daarnaast de mogelijkheid om bepaalde content te downloaden. Het is mogelijk om als uploader van deze content enkele gegevens te vragen. Aan de hand van deze gegevens kan er natuurlijk worden geprobeerd om jouw product of dienst te verkopen. De persoon die jouw content download, heeft namelijk interesse in jou en zou dus tot jouw doelgroep kunnen behoren.

Combinatie met andere social media
Wat Slideshare ook erg sterk maakt is de combinatie met andere social media. Wanneer jij namelijk een erg interessante presentatie geeft over een nieuwe dienst die jouw organisatie aanbiedt, geeft Slideshare de aanwezigen de mogelijkheid om de presentatie te delen met hun vrienden en collega’s. Op deze manier bereik je met een presentatie niet alleen de aanwezigen, maar ook de groep achter de aanwezigen. Dit draagt bij aan de naamsbekendheid van het bedrijf en op deze manier kunnen ook leads worden gegenereerd.

Netwerken
Net als bij Twitter is het binnen Slideshare mogelijk om andere gebruikers te volgen. Hierdoor blijf je op de hoogte van de door hun laatste content. Daarnaast bouw je hierdoor ,net zoals bij andere social media, een netwerk op.

Bovendien bestaat er nog de mogelijkheid om jouw Slideshare account te koppelen aan bijvoorbeeld een Linkedin of Twitter account. Hierdoor krijg je ook bij andere social media meer bezoekers wat uiteindelijk zal leiden tot een grotere betrokkenheid bij jouw merk. Deze betrokkenheid kan uiteindelijk leiden tot merktrouw of nieuwe klanten.

Geen reactie's

Geef een reactie