Hoe kan ik Pinterest gebruiken voor mijn personal branding?

09 jan Hoe kan ik Pinterest gebruiken voor mijn personal branding?

Personal branders hebben geluk, het snel opkomende sociale medium biedt een ideale omgeving voor personal branding. Of je nou interesse in kunst, bloemschikken, klussen, tuinieren, marketing, techniek of catering hebt, met Pinterest zijn er bijna altijd mogelijkheden.

Jouw resultaten
Er zijn verschillende manieren waarop Pinterest kan worden gebruikt voor personal branding. Een van deze manieren, is ontzettend simpel. Je kan namelijk simpelweg de resultaten van jouw werk op een leuke manier laten zien op Pinterest. Dit kan heel gemakkelijk door bijvoorbeeld een foto te plaatsen van een bedrijfslogo of advertentie dat door jou is ontworpen. Door dit te doen bouw je een goede naam op en ontstaan er referenties waar je op een later tijdstip terug naar kan verwijzen. Wanneer het je ook nog eens lukt om het jouw werk op een leuke manier te presenteren, kunnen mensen jouw werk gaan delen. Dit zorgt voor een betere naam die bij meer mensen bekend zal zijn.

Aanbevelingen
Wanneer jij erg veel boeken en artikelen leest over het onderwerp waarin jij geïnteresseerd bent, is er een grote kans dat je aan de buitenwereld wilt laten weten hoeveel kennis jij over dit onderwerp hebt. Pinterest heeft ook hiervoor een mogelijkheid. Pinterest is namelijk ideaal om lijstjes bij te houden. Door een lijstje bij te houden waar jij jouw gelezen boeken aanbeveelt aan volgers, zien zij dat jij ontzettend veel kennis opdoet doordat jij zoveel boeken leest.

Curriculum vitae
Wanneer jij een erg mooie en creatieve CV hebt gemaakt, is het erg interessant om deze op Pinterest te zetten. Je zult zeker niet de enige zijn die dit doet, maar omdat jij niet alleen bent, zijn er verschillende gebruikers die aantrekkelijke CVs verzamelen. Als je op Pinterest zoekt naar CV zul je verschillende voorbeelden vinden.

Laat je volgers spreken
Er is niets dat meer indruk zal maken op jouw volgers dan wanneer zij een resultaat zien van hun verzameling van Pin highlights. Dit maakt het dan in sommige gevallen ook zeer interessant om jouw volgers te vragen om mee te werken aan pinboard. Naast dat zij zich betrokken zullen voelen, kun jij ook zien wat er leeft onder jouw volgers zodat je hier in het vervolg op in kunt spelen en inspiratie uit kunt halen.

Stel dat jij bijvoorbeeld een marketeer bent die via Pinterest de door hem bedachte campagnes deelt. Wanneer jij dan een pinboard door jouw volgers laat samenstellen, zul je inspiratie kunnen halen uit dit pinboard terwijl jouw volgers zich betrokken en belangrijk zullen voelen.

‘Ik kan niets laten zien’
Wanneer je niet de mogelijkheid om jouw eigen werk te laten zien, zijn er toch nog genoeg mogelijkheden. Pinterest biedt jouw namelijk toch de mogelijkheid om jouw creatieve kant te laten zien. De manier waarop jij jouw ‘pins’ samenvoegt, kan veel zeggen over wie jij bent en over jouw creativiteit.

Gewoon doen!
Het maakt dus eigenlijk niet zoveel uit wat je doet met Pinterest, het belangrijkste is dat je er wat mee doet. De mogelijkheden zijn oneindig en ik kan je dan eigenlijk ook geen ander advies geven dan dat je er gewoon mee moet beginnen.

Geen reactie's

Geef een reactie