Dé voordelen om als organisatie gebruik te maken van Pinterest.

09 jan Dé voordelen om als organisatie gebruik te maken van Pinterest.

Linkedin, Twitter en Facebook worden als de belangrijkste social media platforms gezien om een merk te ondersteunen. Toch kan Pinterest ook zeker een toegevoegde waarde hebben. Het effect van de overige social media kan zelfs worden versterkt door de inzet van Pinterest. In deze blog zal ik de voordelen die Pinterest voor zakelijk gebruik biedt bespreken.

Aanbevelingen
Wanneer een bezoeker van jouw Pinterest een post van jou pint, wordt deze post als favoriet van deze persoon weergegeven. De volgers van deze persoon zullen dit als een aanbeveling zien en vertrouwen krijgen in jouw organisatie. Dit vertrouwen kan erg belangrijk zijn bij het beslissingsproces, met name bij een online organisatie.

Een een andere goede manier van vertrouwen wekken kan door het plaatsen van video’s. Door het plaatsen van een video kan namelijk duidelijk een voor de klant belangrijk onderdeel van het bestelproces in beeld worden gebracht. Dit draagt bij aan het wegnemen van twijfels bij de (potentiële) klant.

Connecties
Iedereen heeft op elk social medium waarschijnlijk andere connecties. Zo zul je op Linkedin bijvoorbeeld meer zakelijke connecties hebben en op Facebook meer echte vrienden. Dit maakt Pinterest nog eens extra interessant. Pins worden namelijk niet uitsluitend getoond op Pinterest, maar worden kunnen ook getoond op Twitter. Dit zorgt ervoor dat er via elke pin, meerdere en grotere groepen mensen worden bereikt. Dit draagt bij aan de verspreiding van jouw boodschap.

Pinnen is leuk!
Gebruikers van Pinterest vinden het leuk om te pinnen. Dit kan ervoor zorgen dat er een erg goede interactie ontstaat tussen de organisatie en haar (potentiële) klanten waar met name de organisatie veel aan kan hebben. Op deze manier kan de organisatie namelijk feedback ontvangen en nieuwe ideeën opdoen.

Niet te vergeten, omzet genereren!
70% van de bezoekers van Pinterest zoekt op bepaalde woorden en is op zoek naar een product of dienst om aan te schaffen. Dit maakt het voor organisaties ontzettend interessant om Pinterest in te zetten, op deze manier wordt er namelijk traffic gegeneerd naar de website. Wanneer Pinterest op een goede manier wordt ingezet, kan dit uiteindelijk dan ook leiden tot meer omzet.

Geen reactie's

Geef een reactie