Aan jouw personal brand werken met Instagram

09 jan Aan jouw personal brand werken met Instagram

Met meer dan 500 miljoen actieve gebruikers en 5 miljard foto’s is Instagram een ontzettend groot en interessant social medium geworden. Dit betekent dat het ook erg interessant kan zijn om Instagram te gebruiken voor personal branding. In deze blog zal ik 4 tips geven waardoor jij Instagram kan gaan gebruiken voor het verbeteren van jouw personal brand.

Kwantiteit of toch kwaliteit?
Met meer dan 5 miljard foto’s op Instagram kan het soms lastig zijn je te onderscheiden van de rest van de wereld. Dit betekent niet dat je ontzettend veel foto’s moet uploaden, er zijn er immers genoeg. De kwaliteit van de foto’s kan wel altijd worden verbeterd. Het is dan ook belangrijk dat je alleen foto’s op Instagram plaatst waarvan jij denkt dat jouw volgers het interessant vinden.

Combineer!
Het is belangrijk om jouw Instagram account te delen via andere social media zoals Twitter en Facebook. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat jouw volgers op andere social media een kijkje krijgen in jouw leven. Hierdoor zullen zij zich meer betrokken voelen en jou ook gaan volgen op andere social media. Wanneer je een Instagram account niet deelt zal men zelf op zoeken moeten gaan naar jouw Instagram account, iets wat niet snel gedaan zal worden.

Het verhaal
Het is voor jouw volgers al snel saai om dagelijks een foto van jouw ontbijt of weg naar het werk te zien. Zoals ik eerder al aangaf is kwaliteit dan ook belangrijker dan kwantiteit. Een andere manier om te zorgen dat jouw foto’s interessant blijven heeft niet zo zeer met de foto’s zelf te maken. Het is namelijk belangrijk om een kort maar krachtig verhaal bij jouw foto te plaatsen. Op deze manier snappen volgers meer waarom je de foto plaatst en krijgen zij een beter beeld van jouw dagelijkse activiteiten.

Foto’s plaatsen is pas het begin
Instagram is meer dan alleen het plaatsen van de foto’s. Om een fan namelijk te veranderen in een klant of vriend is het belangrijk dat jij jouw volgers waardeert. Dit doe je met name door actief op hun te reageren. Wanneer er een reactie wordt geplaatst onder jouw foto is het dan ook belangrijk om hier op te reageren. Hierdoor voelt de reageerder zich gewaardeerd.

Geen reactie's

Geef een reactie