360 graden video’s

04 feb 360 graden video’s

Facebook biedt sinds enige tijd de mogelijkheid om 360 graden video’s te publiceren. In deze video’s kan door het bewegen van de smartphone of door het bewegen van de cursor op een pc kan rond worden gekeken. Dit biedt unieke kansen voor adverteerders. Zo kwam ik persoonlijk onlangs een advertentie van Audi tegen waarbij in een dergelijke video de nieuwe Audi A4 werd getoond. 

Een dergelijke video biedt verschillende voordelen. Allereerst zorgt het voor meer interactie met de kijker van de video. Dit heeft een hogere betrokkenheid tot gevolg. Bovendien is de techniek op dit moment nog iets opvallends; er zijn nog maar weinig adverteerders welke hiervan gebruik maken.

Maar hoe maak je hier als organisatie gebruik van? Allereerst dient er een 360 graden video gemaakt te worden. Hiervoor dient een speciale ‘groep’ van camera’s te worden gebruikt welke 360 graden filmt. Dit zorgt ervoor dat gebruikers de hoek kunnen kiezen welke zij willen bekijken. Smartphone- en tabletgebruikers doen dit door met hun vinger over het scherm te gaan of door hun scherm te bewegen. Desktop- of laptopgebruikers bewegen hun cursor over de video. Daarnaast is het belangrijk rekening te houden met het geluid. Geluid dat onderdeel is van wat men ziet, kan het beste in mono worden afgespeeld.

Het uploaden werkt vervolgens vrij eenvoudig en hiervoor volg je dezelfde als bij een normale video. Het verschil is echter dat er nu een codering aan de video moet worden toegevoegd zodat het als 360 graden video wordt erkend. In vele gevallen zit deze codering standaard bij de video.

Geen reactie's

Geef een reactie